Хасково

Хасковският ТЕЛК продължава работа и след решението на ВАС

Трудово-експертната лекарска комисия в Хасково продължава работа, въпреки излязлото вчера решение на Върховния административен съд, с което се отменя приложение 2 от Наредбата за медицинската експертиза.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха за Haskovo.info, че оспореното приложение се отнася за определяне процента на хора с повече заболявания. Сега те няма да бъдат връщани, а определянето ще става по преценка на лекарите от ТЕЛК.

От Министерството на здравеопазването също заявиха, че комисиите трябва да продължат работа съобразно действащото законодателство, включително и по Наредбата в редакцията, действаща след съдебната отмяна.

От здравното министерство допълват, че нов вариант на оспорената наредба е бил публикуван за обществено обсъждане от 6 април до 5 май и сега й липсва съгласуване само с Националния съвет за тристранно сътрудничество.

ТЕЛК

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Случаен киризчия
Случаен киризчия
23.05.2017 17:23 17:23

Кои са чакащите пред ТЕЛК?Колко просто може да се реши проблема,но това е електората.Само се канят ония там горе,но то продължава докато ги изберем.

1234567
1234567
23.05.2017 19:27 19:27

Няма циганин без телк….корумпирани боклуци.

Back to top button