Външни публикации

КРИБ отличи за пети път социално отговорните фирми в Хасковско

За пета година Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България връчи наградите-грамоти за Хасковска област за „Социално отговорна компания – партньор на община“. Това стана на церемония в зала „Хасково“, открита от регионалния председател на КРИБ Стефан Димитров. Той заяви, че Хасковска област трябва да бъде номер едно и припомни, че в последната година има нови инвеститори.

Приветствие отправи зам.-председателят на Управителния съвет на КРИБ проф. Николай Вълканов. От името на община Хасково всички бяха поздравени от зам.-кмета Евгени Консулов.

Церемония
Награден от община Минерални бани

Сред официалните лица бяха депутатите Никола Динков и Виолета Желева, генералният консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани и президентът на Одринската търговско-промишлена палата Реджеб Зъпкънкурт.

Церемония
Наградени от община Тополовград

Икономистът Петър Ганев от Института за пазарна икономика представи изследването „Регионални профили: показатели за развитие”. За успеха на „Тракия икономическа зона” и нейното разширяване, както и на бъдещите технологии в индустрията – „Тракия Тех” говори Георги Стоев, управляващ партньор в „Индустри Уоч”. В церемонията се включи и Георги Харизанов от Института за дясна политика. Основен акцент в представянето му ще бъде „Политическата картина на Балканите от гледна точка на Хасковския регион и политическата рамка на настоящото управление по отношение на икономиката и бизнеса“. Резултати от изследване представи и Пламен Панчев, който е председател на Управителния съвет на „Клъстер Тракия – Икономическа зона”.

Церемония
Наградени от община Свиленград

За община Минерални бани с номинация и награда е „Профилактика, рехабилитация и отдих“ ЕАД София.

Номинациите на община Ивайловград са ЕТ “Мирослав Хусков“ от ивайловградското село Плевун, „Лимера – ГИП“ ЕООД, с. Плевун, „Интер Таб“ ООД – Пловдив.

Номинираните от община Тополовград са „Каолин“ АД – Обогатителна фабрика в с. Устрем, Югоизточно държавно предприятие Териториално поделение – Държавно ловно стопанство Тополовград, „Роза импекс“ ООД – Пловдив.

Церемония
Носители на специалните награди

Наградените фирми от община Свиленград са Винарска изба „Катаржина Естейт“, Месокомбинат „Бурденис 93“ ООД – Свиленград, „Клас“ ООД, „Гейминг Планет Ентъртеймънт“ ЕАД.

Община Хасково номинира, а КРИБ награди: „Скай Монт“ ЕООД, „Еском“ ООД,
„Каменица“ АД, „Алфа и зет България“ ЕАД, „Аида Тур“ АД, „Донидо машин индъстри“ АД, ПИМ ООД, „Родина Хасково“ АД, „Делена ДД“ ЕООД, „Финакорп“ ООД.

Церемония
Стефан Димитров

Тази година КРИБ учреди три специални награди. Първата специална награда бе връчена на БИД ЕООД – Димитровград, която е с номинация за Социалноотговорна компания, осигуряваща устойчива заетост на хора с увреждания, за преодоляване на социално-икономическата им изолираност.

Церемония
Лектори на церемонията

Втората специална награда бе връчена на ЕТ “Мирослав Хусков“, село Плевун – номинация за Социалноотговорна компания, занимаваща се с развитие на екологичен и селски туризъм.

Третата специална награда е за „Скай Монт“ АД – Хасково с номинация за Социалноотговорна компания, която подпомага устойчивото развитие и внедрява иновативни материали и технологии в производството си.

Back to top button