Регион

Пъстри тържества за 24 май в Хасковско

Пъстри тържества с наградени учители, културни деятели и отличници се проведоха в Хасковска област за 24 май – Ден на българската просвета и култура и ден на славянската писменост.

Четирима преподаватели бяха отличени в Димитровград. Специалните награди „Учители на годината“ бяха връчени на Петя Миткова и Галина Ангелова от ОУ „Алеко Константинов“ и на Живко Желев от ПМГ „Иван Вазов“, който е носител на високото отличие от 2014 г. Със специална награда „Деец на културата“ бе удостоен и техният колега от СУ „Васил Левски“ – музикалният педагог и диригент на Общинския духов оркестър и Общинския хор в Димитровград Красимир Чанов.

Празник

Четиримата преподаватели получиха грамоти, плакети и парична награда от 500 лв. от зам.-кмета Яшо Минков и от зам.-председателя на общинския съвет Юлиян Семерджиев.
Стотици жители на Димитровград отбелязаха тържествено празника.

В Свиленград учител на 2017 г. в категорията „Училищно образование„ стана Ирина Проданова – старши учител в ПГССИ „Христо Ботев”, в категорията „Предучилищно образование” учител на годината е Тодорка Хърсева – логопед в ДГ „Слънце”, ученик на 2017 година е Василия Костова – абитуриентка от СУ „Д-р Петър Берон”.

Празник

Наградите – грамоти, плакети и парични премии, раздаде заместник-кметът Мария Костадинова. Тази година община Свиленград връчи една специална награда на читалищен деец.

80-годишната Виолета Карапеева – ръководител на Детската фолклорна група „Тракийска китка”, бе отличена за дългогодишен принос за развитие на културата, съхранение и популяризиране на българския фолклор и традиции.

Празничният 24 май в Харманли започна с тържествено шествие, предвождано от мажоретки, в което се включиха редица учители, ученици, деца от детските градини, зрелостници представители на местната власт и много общественици. Малко по-късно на пл. „Възраждане” се проведе и традиционният за този ден ритуал по приемане и предаване на знамената на СУ „Неофит Рилски” и ПГЕТ „Захарий Стоянов”. Всички бяха поздравени от кмета Мария Киркова.

Празник

Тази година Община Харманли отново награди зрелостниците с най-добър успех. Кметът Киркова лично им връчи парични награди и грамоти. Награди за отличниците бяха осигурени и връчени от Таня Пейкова, Президент на Иннер Уил Клуб Харманли и от Милко Милков, Председател на Сдружение „Бизнесът за Харманли”.

С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални бани. Учениците преминаха с плакати и знамена от двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” до Летния театър. На сцената бяха представени песни и танци от най-малките ученици.

Празник

Изключителен интерес сред стотиците зрители в Летния театър предизвика ученическата постановка „Ромска орисия” по стиховете на ромските поети Усин Керим и Сали Ибрям.

Празник

С шествие и празнична програма Любимец отбеляза 24 май. Денят на българската просвета и култура бе уважен от ръководния екип на общината, народния представител Георги Станков, директори на учебни заведения и общественост. Всички бяха приветствани от кмета Анастас Анастасов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button