Регион

Най-много бягат от училище в Димитровград

Най-голям брой санкционирани семейства през април заради 5 неизвинени отсъствия на учениците им са в община Димитровград – 49, съобщи на пресконференция главният експерт в регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова.

Следват Симеоновград – 37 семейства и Хасково – 34. Общо за областта със спрени детски са 192 семейства.

Санкционираните за повече от 3 отсъствия на децата им в предучилищна възраст са 44.

Действащите приемни семейства в региона остават 146, като едно е доброволното – в Маджарово, а останалите са професионални. В приемните семейства има настанени 151 деца.

През април няма осиновени деца, а вписаните в регистъра за осиновяване са четири.

От май пък детските вече се изплащат не по постоянен, а по настоящ адрес, за удобство на родителите, които работят в друг град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
И от ОУО бягат
И от ОУО бягат
26.05.2017 15:31 15:31

И от ОУО бягат много, защото пом.директор Наска ги кара да щракат с пръсти по селските вечеринки, дето ги организира в чест на това, че я държат там за много пари и не я пенсионира. Как няма да се весели на първо място Наска, като прецаква всички и обира каймака. Така е в образованието. Който командва, той раздава работните места. То затова няма млади учители. Как да бъдат назначени, като такива като Наска управляват до дълбоки старини. Резил.

Back to top button