Регион

Моторист се заби в каруца, младеж подкара АТВ пиян и без книжка

33-годишен моторист е пострадал при катастрофа с каруца, съобщават от полицията.

Произшествието е станало вчера в 15:20 часа на пътя Тополовград – село Синапово. На пътя е бил и 42-годишен водач на каруца, който е нарушил правилата за движение и е причинил инцидента с бургазлийта на мотоциклет „Хонда”. Мотористът е със счупен безименен пръст на лява ръка, а на каруцаря е съставен акт.

Несъбразена скорост е причила произшествие в събота. В 14,45 часа на пътя в посока село Конуш, 20-годишен хасковлия е шофирал лек автомобил Фолксваген. На ляв завой е загубил управлението, излязъл е от пътя и е спрял в нива. Момчето е с разкъсно-контузна рана по главата, прегледан и освободен за домашно лечение.

Още една катастрофа е причинена зарази несъобразена скорост. В 16 часа на същия ден в посока село Горски извор, лек автомобил Форд с 51-годишен водач са се преобърнали встрани от пътя след загуба на управлението. Димитровградчанинът е с комоцио и освободен за домашно лечение.

В харманлийското управление е започнало разследване срещу 26-годишен жител на село Българин. Младежът е подкарал мотопед по улиците на селото. В хода на проверката е установено, че мотопедът не е регистриран и е с неустановена марка и без регистрационни табели. Младежът не притежавал и книжка.

Разследва се и 25-годишен тополовградчанин, който вчера в 17:30 часа е заловен да шофира по улиците на града АТВ. Справка е установила, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а младежът е осъден за същото дяние с влязла в сила присъда. Констатирано е и че управлява без книжка и наличие на 0,7 промила алкохол. Съставен му е акт.

Тази сутрин в тополовградската полиция е получен сигнал, че на пътя в посока село Хлябово е самокатастрофирал Фолксваген „Пасат”. Пристигналите полицаи установили, че произшествието е заради несъобразена скорост. В колата е пътувал и негов връстник на 18 г. Едно от момчетата е с алкохол 1,2 промила, а другото не е в състояние да бъде изпробвано с дрегер. И на двамата е взета кръвна проба. Работата по изясняване на това кой е шофирал колата продължава.

В свиленградската полиция са аретувани двама пияни шофьори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button