Любопитно

„Златна Тракия“ отпразнува тържествено 30-годишнина, изпрати абитуриенти

Хасковският фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ отпразнува 30 г. от създаването си с голям концерт в ДНА.

100-те танцьори на художествения ръководител Златка Тимонова се представиха с 16 от най-добрите си танца, като обраха овациите на пълния салон.

Празник

В началото името на ансамбъла е сменяно от „Тракийче“ на „Китна Тракия“ и вече 25 г. е „Златна Тракия“. Досега емблематичният за Хасково ансамбъл има 900 концерта в страната и чужбина, участия в над 60 международни фестивала, много отличия, дипломи и престижни награди.

Празник

Тази вечер ансамбълът изпрати и трима свои абитуриенти – Таня Вълканова, която завършва ГПЧЕ „Асен Златаров“, Валентин Чавдаров – ФСГ „Атанас Буров“ и Манол Петков – ПГТ „Александър Паскалев“. Младежите получиха от Тимонова топли пожелания за бъдещи успехи и им връчи медали и грамоти за достойното им представяне през годините. Подаръци и цветя получи и художественият ръководител.

Празник

В края на тържеството всички танцьори заслужиха грамоти за отличното си представяне през годината. Имаше и голяма торта.

Златка Тимонова заяви, че 30-годишнината ще бъде отбелязана и с участия на 4 международни фестивала. В това число е вече отминалото успешно участие в Брюксел и предстоящите в Сараево и Португалия, а през октомври и в Белград пред 4000 публика и в директно телевизионно предаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чудесен концерт
Чудесен концерт
29.05.2017 23:48 23:48

Чудесен концерт! Прекрасни изпълнение на всички участници – от най-малките до най-големите! Поздрав за Златка Тимонова! Сцената беше малка за изпълнителите. Залата не можа да побере всички желаещи да присъстват. Бъдете здрави и още много успехи!

петър
петър
30.05.2017 7:49 7:49

пълни глупости!

Наистина
Наистина
30.05.2017 9:58 9:58

Наистина много хубав концерт! С голямо настроение бяха всички – и танцьори, и публика! Да, и беше доста тясно в залата. Заслужават по-голяма сцена.

разумен
разумен
30.05.2017 10:48 10:48

Ми като им е тясна, госпожата да се погрижи и да наеме по-голяма зала за концерта……

Георги
Георги
30.05.2017 11:06 11:06

Ансамбъл “ Тракийче“ беше към Пионерския дом с ръководител Христо Христов и няма нищо общо с „Зл. Тракия“ .Аз съм бил танцьор тогава там и знам от първо лице това нещо . Тимонова дойде последната година при нас , това не значи че е създала състав „Тракийче“ и не може да си го приписва !!! Това е нелепа лъжа !

Любител
Любител
31.05.2017 9:20 9:20

Имаше ли разгласа за този юбилей или концерта беше само за родителите?

Back to top button