Хасково

Спипаха 19-годишен с дизайнерска дрога, крадат ток от апартамента на покойник

19-годишен младеж е задържан с дизайнерска дрога в хасковския арест, съобщават от полицията.

Вчера криминалисти са му извършили проверка на булевард „Раковски”. В момчето от село Добрич е открита 2 грама от дрогата. По същото време димитровградските криминалисти са претърсили апартамент на улица „Христо Смирненски” в Димитровград. В жилището, обитавано от 21-годишен младеж е открита 30 грама канабис.

Тютюн без бандерол конфискуваха симеоновградските полицаи. Вчера те са провели операция по линия на акцизните стоки. Извършена е проверка в дом на улица „Съединение” в Симеоновград, стопанисван от 77-годишна жена. В мазето на къщата проверяващите са открили 2 торби, пълни с 27 кг. нарязан тютюн без бандерол.

Разследване е започнало в хасковската полиция след сигнал от служител на ЕВН. Експертът съобщил, че при проверка на електромер на улица „Първи май” в града е установил манипулация, като е поставено мостово съединение – медна пластина, между входящата и изходящата клема на клемореда на електромера, като по този начин отчита по-малка изразходена ел. енергия. Отчетено е отклонение от – 67.90 %. Титуляр на партидата е 58-годишен мъж.

Подобен сигнал е получен и в димитровградското управление. Служител заявил, че е прикачен кабел директно към ел. преносната мрежа. Титуляр на партидата е починало лице. Досъдебното производство ще установи кой ползва апартамента на улица „Бригадирска“.

Две кражби са извършени през денонощието. Първата е на велосипед, откраднат от междуетажна стая на блок на улица „Емилиян Станев” в Димитровград. Втората кражба е от гараж на улица „Св. св. Кирил и Методий” в Хасково. Взломена е метална решетка на прозорец и са откраднати 1000 лв. на монети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button