Любопитно

2000 деца от 6 държави на 17-я етнофестивал в Минерални бани

2000 деца от 6 държави ще участват в конкурсната програма на 17-я Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа”, който се провежда на 31 май и 1 юни в Националния курорт Минерални бани.

Участниците преминаха в станалото традиционно шествие по улиците на Минерални бани под звуците на духов оркестър. Шествието водеха мажоретките от Хасково.

Фестивал

Егнофестивалът беше открит от вицепрезидента на КНСБ Пламен Нанков и кметът на Националния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер.

Фестивал

„Имам удоволствието от името на най-голямата обществена организация в България – КНСБ и от името на благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” да ви приветствам с добре дошли на това благословено от Бога място, място на толерантност между религии и етноси, място и на надеждата, че утрешния ден заедно ще живеем по-добре и ще бъдем щастливи. Приветствам с добре дошли и нашите приятели и гости от далечна Индия, нашите братя от Молдова, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина. Приветствам ви от името на българските дечица, чиито усмивки озаряват тази сцена, каза Пламен Нанков.

Фестивал

„Щастлив съм, че празникът се провежда за 17-та поредна година в националния курорт Минерални бани. Нека съхраним автентичната култура на етносите, духовните ценности, традициите и идеите за единство и толерантност, които фестивалът носи.

Нека не забравяме, че тържеството е по повод Международния ден на детето. Усмивките на нашите деца правят този ден вълнуващ и незабравим за нас”, каза в приветствието си към участниците и гостите на форума кметът Мюмюн Искендер.

Фестивал

Приветствие отправи и Янка Такева, която е председател на СБУ и член на Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”.

След това официлните лица и гости положиха цветя пред паметната плоча на проф. Д-р Желязко Христов.

Фестивал

Конкурсната програма продължава два дни. Участниците ще бъдат оценявани от авторитетно жури. Председател е хореографът Анатолий Ключков, а членове са музиковед и фолклорист Иван Кумичин, хореографът Мирослав Славов и музиковедът Мария Георгиева.

На етнофестивала се представят участници от 17 области и 44 населени места на България. В програмата са включени 80 групи и 25 индивидуални изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ники
ники
31.05.2017 16:04 16:04

Къде е областния и герберските депутати? Когато не е проява на ГЕРБ никакви ги няма, а иначе са първи сред равните за всякакви безумни прояви…

Анонимен
Анонимен
31.05.2017 18:23 18:23

te sa BOKLUCHI

Back to top button