Любопитно

Носител на „Грами” с концерт „Американа” в Хасково

Проф. д-р Мадлен Бъчварова – носител на „Грами”, завеждащ музикалния департамент и директор на хоровата програма в Хановер Колидж и доц. д-р Минита Даниел – Кокс – координатор на вокалната катедра в Университета в Дейтън изнесоха класен концерт в хасковския театър „Иван димов“.

В програмата са включени творби от Джордж Гершуин, Самюел Барбър, спиричуели и песни от мюзикълите „Къщата на цветята” и „Магьосникът от Оз”. Концертът е част от турнето на дуо „М&М” в България и се организира от сдружение „Орфей 1977” с подкрепата на кмета Добри Беливанов.

Преди изявата си на сцената проф. Бъчварова проведе работно ателие с хористите на Детски хор „Орфей”.

Концерт

Проф. д-р Мадлен Бъчварова е динамичен диригент, пианист, певец, музикален педагог, лидер на семинари и член на журита на хорови конкурси. Бъчварова е участвала в концертни турнета и записи с двете хорови формации на симфоничния оркестър на Атланта под ръководството на бележития диригент Робърт Шоу. С този хор тя получава наградата Грами, концертира многократно в Карнеги Хол и се представя на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Атланта.

По време на следването си в Боулинг Грийн доктор Даниел-Кокс за първи път изпитва тръпката от изпълнението на партии за лиричен сопран. Две от забележителните и роли включват Леонора в световната премиера на операта „Свидетел“ от Зе Мън и „Айрийн“ в световната премиера на Джеймс П. Джонсън „Мечтателното Хлапе“.

Концерт

В допълнение към сценичната й работа, Минита Даниел-Кокс участва на множество конкурси за певци, включително, конкурсите „Американски Традиции“ (финалист), „Харфърд Мемориал“ и Марджори Конрад Пити конкурс за солова песен. Д-р Даниел-Кокс е концертирала със симфоничните оркестри на Университета в Дейтън, Флинт, Ан Арбър и Саут Бенд, както и със симфоничните бендове на градовете Дефайънс и Пакард.

В началото на концерта си тази вечер проф. д-р Мадлен Бъчварова изказа специални благодарности на диригента на хор „Орфей“ Елена Цветкова, която съдейства за визитата на звездното дуо в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
в
в
01.06.2017 1:01 1:01

козлодуйинфонеотварязащо

Back to top button