Регион

Три села са без ток след снощната буря

Три села в община Симеоновград са без ток. Причината жителите на Тянево, Дряново и Троян да нямат електричество е снощната гръмотевична буря, съобщават от областна администрация.

Сега екипи на енергоразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването. Има доста поразени от бурята дървета, които са прекъснали проводници. Затова вероятно пускането на тока там ще се забави, информират от EVN.

През цялата нощ екипи на пожарната са реагирали на сигнали за паднали дървета и опасни предмети от бурята. Най-сериозни са сигналите в Харманли и Симеоновград. По пътя за с. Надежден от силния вятър е паднало дърво, което е препречило пътя. Още през нощта препятствието е отстранено и в момента отсечката е проходима.

В Харманли екип на пожарната е отстранявал паднала мазилка от фасадата на частна сграда, отстранено е и съборено от вятъра дърво.

В Симеоновград аварийните екипи са на сигнал за надвиснал опасен предмет от сграда в центъра на града. Пак там през нощта е отводнявано мазе на жилищен блок, отстранени са и паднали дървета.

В оперативния център към пожарната няма постъпили по-сериозни сигнали за материални щети, в следствие на снощната гръмотевична буря. Явлението бе най-силно в районите на Симеоновград и Харманли.

Най-много дъжд е валял в Симеоновград – 21 литра на квадратен метър, Димитровград – 18.4 литра, Хасково – 1.8 литра, няма данни за градушки, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обдерватория в областния град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button