Спорт

Баскетболната школа на Монтана гази наред, в Хасково без мрежи по кошовете

Финалите на ученическото първенство по баскетбол 8 – 10 клас, които вече втори ден се провеждат в хасковската спортна зала „Дружба“, разкриват болни истини.

Като пример може да послужи тимът от Монтана, който днес срази хасковския отбор на ПМГ „Боян Петканчин“ с 89:35. Монтанки са от школата на баскетболния тим, с който женският „Хасково 2012“ тази година игра финал за титлата и в крайна сметка го победи. Само няколко от момичетата в отбора на ПМГ са от баскетболната школа на „Хасково“ и „Хасково 2012“.

Баскетбол

Въпреки това треньори коментираха, че в Монтана се работи далеч по-успешно с подрастващите, отколкото в Хасково, където в повечето училища няма мрежи по баскетболните кошове. В същото време в Монтана училищните салони са пълни с деца, играещи баскетбол.

Баскетбол

Според хасковските специалисти тук няма условия за развитие на баскетболна школа, заради неправилно използване на съществуващата база и липсата на финансиране. От година на година баскетболната школа в Хасково запада и като извод се налага мнението у треньори, че е по-лесно да станеш шампион при жените, отколкото да имаш силна школа, например при девойките.

Баскетбол

Отделно, на финалите в Хаково силен баскетбол показват и тимове от градове, които сега нямат отбори в елита при жените. Такъв е Перник, който се очаква да спори за медалите и Асеновград, който днес също като Монтана би хасковлийки с 67:38.

Иначе, след днешните две загуби и вчерашната победа над СМГ, в събота момичетата от ПМГ излизат за победа срещу Бургас за да се класират трети в групата и да играят за петото място на финалите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button