Регион

Чистят улици от наноси кал след 4-часовия проливен дъжд в Харманли

Обстановката в Харманли се нормализира след снощия 4-часов проливен дъжд, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

От метеорологичната обсерватория в Хасково съобщиха, че нямат измервателна станция в Харманли. От кметството там допълниха, че на моменти дъждът се е засилвал стихийно.
Наводнени са 3 къщи в ниската част на Харманли, има отнесен асфалт по някои улици. На помощ на харманлийските екипи е пристигнала пожарна от Хаково.

Други улици пък са залети с наноси кал, които сега се чистят. В понеделник улиците ще бъдат измити. Електричеството в града е възстановено, като още не са свързани някои скъсани жици по уличните стълбове.

От пресслужбата на общината допълниха, че на дежурния телефон няма подадени сигнали за сериозни щети или пострадали хора.

По данни на хасковските метеоролози най-много дъжд през последното денонощие е паднал в село Елена – 37.8 литра на квадратен метър, в Хасково количеството е 7 литра, в Димитровград – около 10 л.

Днес отново са възможни превалявания с гръмотевици, остава опасността и за градушки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button