Хасково

Председателят на ХАС с лекция как се става съдия

Председателят на Хасковския административен съд Хайгухи Бодикян изнесе лекция на тема „Как се става съдия“ пред десетокласници от ФСГ „Атанас Буров“.

Бодикян запозна гимназистите с изискванията, според Закона за съдебната власт, с качества, които трябва да притежава съдията и със статута на административните съдии в България. Бодикян призна, че по принцип жените предпочитат да стават съдии.

Съд

Лекцията е в рамките на организирания от ХАС Ден на отворените врати. Инициативата е част от Годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет и има за цел повишаване на правната култура на гражданите и изграждане на доверие в работата на съдебната система.

В деня на отворени врати всички желаещи могат да посетят Административен съд – Хасково и да се запознаят със структурата и дейността на съда, със спецификата на работа на съдиите, с организацията на работа на съдебната администрация, с услугите и възможностите, които предоставя съда и начините на получаване на информация.

Съд

Haskovo.info припомня, че гимназисти от ФСГ имаха серия от лекции в съда, като днешната бе последна. Денят на отворените врати продължи с разглеждане на регистратурата, деловодствата, съдебните зали, кабинетите на съдиите и съдебните служители, както и Информационния център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button