Регион

Фолксваген отнесе мотоциклет, стартира акция за пияни и дрогирани шофьори

15-годишно момче е ранено при катастрофа на 2 май в Харманли, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал на кръстовището между булевард „България” и улица „Асен Златаров” в Харманли. 24-годишен водач от Бургас на лек автомобил Фолксваген не е спрял и не е осигурил предимство на мотоциклет Пияджо, управляван от 21-годишен харманлиец.

От удара между тях, мотоциклетът се плъзга и удря паркиран лек автомобил Опел. В катастрофата е пострадал 15-годишен пътник на мотоциклета, който е с фрактура и охлузна рана на десния крак и охлузвания по лявата ръка. Настанен е в хасковската болница без опасност за живота.

В Хасково и Димитровград са хванати двама младежи на 22 и 15 г. да шофират мотопеди без регистрационни табели и каски. Освен това по-младото момче е и без книжка.

В Свиленград също са започнали две разследвания срещу 29-годишен водач от село Устрем с лек автомобил Опел и срещу 31-годишен старозагорец с товарен автомобил Пежо за шофиране в едногодишен срок на влезли в сила наказателни постановления. Пиян водач е бил задържан вчера. Автопатрул от Хасково го е хванал да шофира по улиците на града с наличие на 2,36 промила алкохол. За шофиране в нетрлезво сътояние е бил задържан и неправоспособен 31-годишен харманлиец. Той е хванат от униформените да шофира с 1,89 промила. Последното производства през почивните дни също е срещу употребил алкохол водач в Ивайловград. Задържан е 60-годишен с наличие на 1,23 промила.

От днес пък на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства. В операцията се включва и страната ни.

Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на автомобили, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества.

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button