Спорт

Ривов бронзов от Европейското по карате с националния тим

Българският национален отбор постигна исторически успех, като завоюва първия медал – бронзов, от европейско първенство по олимпийско карате в отборна дисциплина.
Съставът на отбора бе следния: хасковлията Васил Ривов (Аида Вадо-рю), Радоскав Вакарелов (Ронин), Алан Априлов (Будо), Кристиян Велинов (Никон), Роберто Петров (Никон), Мартин Златев (Алеко) и Тодор Ранчев (Ронин).

Карате

В отборната надпревара по кумите (спаринг) се изправят последователно един срещу друг петима състезатели от двата отбора. Предизвикателството в тази дисциплина идва от факта, че реда на излизането на състезателите не е по килограми или предварително определен, а се заявява от треньора преди всеки мач.

Преди старта на самата среща никой не знае срещу кой от състезателите на противниковия отбор ще се бие. Естествено не липсват изненади и често битките са между различаващи се по килограми и по височина състезатели. Това прави отборните надпревари много атрактивни.

Карате

Васил Ривов от хасковския карате клуб Аида Вадо-рю, като най-опитния играч в състава поведе отбора към усеха. Той вдъхна самочувствие и увереност на съотборниците си, като спечели решаващи битки в срещите с Швейцария, Албания и Италия и бе с основен принос за завоюването на бронзов медал за отбора на България.

Следващото изпитание пред Васко е в края на месеца в 10-тата световна купа за младежи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button