Хасково

Готови са резултатите след 7 клас, проверяват си работите в „Климент“. Излязоха и матурите

Валерия Стефанова от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ е постигнала най-висок резултат в областта на националното външно оценяване по български език и литературата, научи Haskovo.info.
Седмокласничката е изкарала 97 точки по български, като има един от най-високите резултати по математика – 96 т.

Haskovo.info припомня, че Валерия Стефанова получи Климентовата награда за ученик по време на тържествата за 80-годишнината на училището.

Празник
Валерия Стефанова

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че следващите най-добри резултати по български са – 95 и четирима ученици с по 94 т.

По математика двама ученици са изкарали по 99 т. – от ОУ „Любен Каравелов“ в Хасково и димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. Двама седмокласници имат по 98 т.

Тази година децата не получават оценки на външното оценяване, а точки, като средният резултат по български е 31.72, а по математика – 26.54, които са по-високи от миналогодишните, уточниха от РУО. Тази година не се обявяват имената на децата с техните резултати, като мярка за защита на личните данни.

Деца, които не са се явили на външно оценяване и имат 0 точки сега също ще могат да кандидатстват.

Днес седмокласниците можеха да си проверяват работите, като за областта това става в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково. До ранния следобед работите си провериха десетина деца.

Служебни бележки с резултатите от тези изпити се получават в училището, в което ученикът завършва VII клас от 12 юни до 13 юли.

Кандидат-гимназисти

Документи за участие в първо класиране ще се подават от 16 до 22 юни в училища-гнезда във всяка община, които ще бъдат обявени по-късно. Ученикът, заедно с родител, попълва заявление по образец с подредени желания. Броят на желанията е неограничен.

Класирането се извършва в зависимост от бала и реда на посочените желания. Балообразуващите учебни предмети за всяка паралелка са посочени в заповедта за утвърдения държавен план-прием.

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени до 27 юни.

Оценките от държавните зрелостни изпити на абитуриентите пък трябваше да бъдат обявени до 9 юни. Около 16 часа резултатите от матурите вече могат да бъдат проверени от сайта на МОН. От Регионалното управление на образованието ще могат да направят обобщение на резултатите за областта най-рано във вторник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тея
Тея
05.06.2017 17:17 17:17

Как са го оценили, като за сгрешената задача, за верен чертеж дават 2т? Т.е. нито 1т, нито 1,5т? Тогава, спазвайки сгрешеното условие, трабва при равни други условия, максимумът да е 98т. Или пък не са спазили условието на задачата? Което хилядократно им е натяквано от преподавателите, че не трябва да се прави…

Някой
Някой
05.06.2017 17:31 17:31

Защо никъде няма информация кога могат да се разгледат работите?

Cathy
Cathy
09.06.2017 9:45 9:45
Отговор до  Някой

I’m impressed by your writing. Are you a professional or just very knlawedgelboe?

Back to top button