Хасково

Яница и Захари с награди от НАП

Яница Димитрова и Захари Делев, ученици в 11 клас от Хасково, получиха днес поощрителни награди от НАП заради участието си в образователната програма на Агенцията „Влез в час с данъците“, съобщават от приходната агенция.

Яница е ученичка в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, а Захари – в ПГДС „Цар Иван Асен II“.

Имената им бяха изтеглени като резерви по-рано през годината при определяне на късметлиите, решавали вярно данъчни и осигурителни тестове в сайта на проекта www.vlezvchas.bg . Днес двамата получиха поощрителни награди – портативни зарядни за телефон заради данъчната грамотност, която са придобили с участието си в играта.

Образователната програма на НАП „Влез в час с данъците“ се провежда за трета поредна година. В рамките на последното й издание бяха изнесени над 700 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки в средните училища в цялата страна. В Хасково данъчни експерти влезнаха в 8 гимназии и се срещнаха с ученици от 9 до 12 клас. Те им разкажат за работата на приходната администрация в България, защо е необходимо да се плащат данъци и осигуровки, какви електронни услуги предлага НАП, за какво трябва да внимават всички младежи като потребители и когато им предлагат сезонна работа.

Като част от проекта „Влез в час с данъците“, през отиващата си учебна година няколко групи ученици от хасковските гимназии по дървообработване, туризъм и средно училище „Васил Левски“ посетиха лично офиса на НАП в града и станаха част от реалния процес по обслужване на клиенти. Най-впечатлени учениците останаха от възможностите, които предлага персоналният идентификационен код и разнообразието от електронни услуги, разработени от администрацията.

„Влез в час с данъците“ продължава до 3 юли с данъчен куиз „В час ли си“ на е-адрес www.vlezvhas.bg (в подменю „В час ли си“). Всеки делничен ден, от понеделник до петък включително се публикува по един данъчен въпрос, а всеки верен отговор участва в жребий за награда. За всеки въпрос се изтеглят по трима победители от учениците, които са регистрирали верен отговор за деня. Наградите в куиза са портативно зарядно за телефон, слушалки и тефтер с химикалка за тъч скрийн.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button