Любопитно

Чакат 3000 за международния фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково

3000 гости и участници от 13 държави се очакват за 11-ото издания на международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково, който ще се проведе от петък до неделя, съобщиха на пресконференция основният мотор на феста и хореограф на „Рона“ Милена Налбантова и зам.-кметът Милена Трендафилова.

В тазгодишното издание ще участват рекорден брой танцьори от 53 колектива, като някои идват за пръв път, а други пристигат с целите си школи. Заради многото участници и тази година фестивалът, който се открива в петък сутринта с дефиле от зала „Дружба“ до читалище „Заря“, ще е на две сцени. По-малките ще се изявяват в Младежкия център, а останалите ще са на читалищната сцена.

Балет

Хореографиите, които ще бъдат представени са около 900 и ще се оценяват от 14-членно международно жури. Единственият българин в него е ръководителят на клуб по спортни танци „Хасково“ Петя Милушева.

Сред големите имена в журито е американката Лори Рюсо, която е директор на международния танцов театър в Ню Йорк, който е един от най-престижните в света. Рюсо пристига с 15 стипендии за обучение в САЩ, като е готова да ги раздаде на талантливи танцьори.

За най-добрите колективи и изпълнители ще има много награди, купи, медали и стипендии. Голямото награждаване ще е след галаконцерта в неделната вечер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Васко Димов
Васко Димов
08.06.2017 10:38 10:38

„Вълшебен свят“ е безспорно голямо събитие за нашия град. От самите организатори знам, че подготовката му започна още след приключването на предното издание. Знам колко много предварителна работа трябва да се свърши, но знам и това, че организаторите са с голям опит и вярвам, че ще се справят успешно.Желая успех на фестивала и очаквам той да бъде още един хубав празник за Хасково.

Back to top button