Любопитно

Отличие за общината и международен фестивал в Свиленград

Заместник-кметът на община Свиленград Мария Костадинова и главният счетоводител и директор на Дирекция „Бюджет и финанси” Валя Здравкова бяха наградени за принос за устойчиво развитие на местните финанси, съобщават от пресслужбата на кметството.

Те получиха юбилейни плакети на специална церемония послучай 20-та национална среща на финансистите от общините в България, която се проведе в Боровец. На този най-голям форум на финансистите в България заместник-кметът Костадинова бе поканена за медиатор на обучителната сесия за общинските съветници.

Свиленград

В събитието участваха над 400 финансисти, счетоводители, данъчни експерти, вътрешни одитори, финансови контрольори, кметове, председатели на постоянни комисии и общински съветници от 122 общини.

През 2015 г. доброто финансово управление и гъвкава финансова политика на община Свиленград бяха отличени на XVIII Национална среща на финансистите от общините, където заместник-кметът Костадинова бе удостоена с наградата „Финансист новатор за 2015 г.”, а отдел „Счетоводство”, с ръководител Валя Здравкова, получи награда за екипност.

Междувременно, дванадесетото издание на Международния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници” в Свиленград ще се проведе на 10 и 11 юни. Тази година музикалното събитие ще се състои в парк „Младежки”, който се намира край река Марица. На специално издигната открита сцена ще се представят над 70 индивидуални изпълнители и състави с повече от 600 участници от цялата страна и от чужбина.

Участие във фестивала са заявили изпълнители от Одрин и Къркларели, Турция, и от различни краища на България като Перущица, Долна Митрополия, Поморие, Димитровград, Асеновград, Раднево, Белозем, Пазарджик и други. В надпяването и надиграването ще участват и фолклорни колективи от читалищата на община Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button