Хасково

По десетина дневно ухапани от кърлежи през Спешно, има и усложнения

По десетина дневно са пациентите, които идват в хасковското Спешно отделение след ухапване от кърлеж, съобщиха за Haskovo.info от отделението.

Медиците предупреждават хората да са много внимателни, защото случаите на ухапвания са зачестили. Ако кърлежът е заразен може да се развие Марсилска треска или Лаймска болест.

От Спешно предупреждават да не се опитваме сами да си отстраняваме кърлежа, а да потърсим лекарска помощ. Още при първите симптоми на висока температура и втрисане също трябва да се направи преглед при специалист, защото усложненията са опасни и могат да бъдат фатални.

Иначе, през изминалата седмица в Хасковска област има по един нов случай на туберкулоза, остър вирусен хепатит и скарлатина. Тези с варицела са петима, а със стомашно-чревни разстройства – 11.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Osman
Osman
08.06.2017 9:16 9:16

Общината да не се ослушва,да вземе да напръска градинките и парковете….

Back to top button