Хасково

Местата повече от седмокласниците, кандидатстват електронно или в 13 училища

Завършващите седмокласници в Хасковска област са 1913, а в същото време местата в гимназиите са 2076, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Различното тази година е, че за гимназиите ще могат да кандидатстват всички деца, независимо дали са се явили на Националното външно оценяване по български език и литература и математика или са изкарали слаба оценка. По тази причина местата, където сега ще се подават документи за кандидатстване са повече. В Хасково децата ще подават документи в ОУ „Христо Смирненски“ и Обединените ученически общежития. В Димитровград – в ОУ „Пенчо Славейков“, Харманли – ОУ „Иван Вазов“, Свиленград – ОУ „Иван Вазов“ и средните училища в Тополовград, Симеоновград, Любимец, Ивайловград, Маджарово, Стамболово и Минерални бани, както и в училището в с. Караманци.

Ще може да се кандидатства и по електронен път, като предстои среща с директорите, които после да обяснят на родителите как ще става е-кандидатстването.

Както Haskovo.info писа, Валерия Стефанова от хасковското ОУ “Св. Климент Охридски” постигна най-висок резултат в областта на националното външно оценяване по български език и литературата. Седмокласничката изкара 97 точки по български, като има един от най-високите резултати по математика – 96 т.

Средният резултат по български е 31.72, а по математика – 26.54, които са по-високи от миналогодишните.

Служебни бележки с резултатите от тези изпити се получават в училището, в което ученикът завършва VII клас от 12 юни до 13 юли. Документи за участие в първо класиране ще се подават от 16 до 22 юни. Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени до 27 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Децата ще има да намаляват
Децата ще има да намаляват
09.06.2017 11:59 11:59

Децата ще има да намаляват все повече и повече, защото младите нямат работа и бягат в чужбина. Съвременните хора имат чувство за отговорност и не искат да създават поколение, на което не могат да създадат условия за нормален живот. Не дръжте на началнически постове остарели и изкукали, влюбени в себе си началници като Наска от ОУО. Пенсионирайте я вече и дайте мястото на млад и способен човек, който ще промени нещата там. Стига е смукала пари тая ненаситна жена. Взе достатъчно. Да си ходи вече. Остана единствена и недосегаема в Хасково. Аман от връзките й, интригите й и авантюрите й.

Анонимен
Анонимен
09.06.2017 14:14 14:14

НАСКА АНГЕЛОВА ОТ ОБЩЕЦИТИЯТА,ТРЯБВА С КРАН ДА Я МАХАТЕ,ТЯ СЕ Е ЗАЛЕПИЛА КАТО КЪРЛЕЖ ЗА ТОВА МЯСТО.ТОВА Е ЧОВЕК БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И СЕ ПРАВИ НА УДАРЕНА,ЧЕ НЕ Й ПУКА ОТ НИЩО,АМА ТО БИВА БИВА ПРОСТОТИЯ,НО ЧАК ТОЛКОВА.ДА СИ НАВЪРШИЛ ГОДИНИ ЗА ПЕНСИЯ И ВСИЯКО ОСТАНАЛО И ПАК ДА СЕ НАТИСКАШ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ-ТОВА НИКОЙ НЕ ГО РАЗБИРА.ДОСТОЙНИТЕ ХОРА СЕ ОТТЕГЛЯТ И ДАВАТ ПЪТ НА МЛАДИТЕ,А НЕ ДА КАЗВАТ-АЗ,АЗ, АЗ.АНГЕЛОВА-НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИШ ВЕЧЕ И ЧЕ С ТВОИТЕ ФАНТАЗИИ СИ СМЕШНА В ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ,НИЩО,ЧЕ НЕ ТИ ГО КАЗВАТ.ОТИВАЙ СИ И ЩЕ НАПРАВИШ ДОБРО ,А НЕ СЕ НАТИСКАЙ НА КОЛЕВ КОЛКОТО ТРЯБВА ПОВЕЧЕ.СТАНА ЗА ПОСМЕШИЩЕ,А ТОВА ЧЕ ТИ НАЙ-МНОГО РАБОТИШ Е НАЙ ГОЛЯМАТА ………

абе отдавна
абе отдавна
09.06.2017 19:53 19:53

абе отдавна не беше писааи нищо за наска от оуто или каквото е там. да не те прибраха в психото. айде драсни два реда хахахахах

Знаех си
Знаех си
10.06.2017 13:48 13:48

Знаех си. Долу Наска, Васка и Паска. И всички от ОУО МУО РУО и ФУО. Само докторите в психото да са добре!

Учете се от Наска
Учете се от Наска
10.06.2017 18:43 18:43

УЧЕТЕ СЕ ОТ НАСКА. КАТО НЕЯ НЯМА ВТОРА В ГРАДА. НАЧАЛНИК ОТ 20 ГОДИНИ И ВСЕ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ. ХОРАТА СЕ СКЪСВАТ ОТ РАБОТА САМО ЗА НЕЙНИЯ КЕФ. ЦА ТЯХ ТОРМОЗ И ДЕНОНОЩНО ТЪРЧАНЕ, ЗА НЕЯ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, ЕКСКУРЗИИ ПО ЕВРОПАТА И НАЙ-ОТПРЕД ЗА НАГРАДИ. САМО НА ПЪРВИЯ РЕД, ЗА ДА СЕ ХВАЛИ, КОЛКО МНОГО РАБОТИ, ВСЕ ЕДНО ДРУГ В ТОВА ОБЩЕЖИТИЕ ОСВЕН НЕЯ НЯМА. НЯМА БЕ, НЯМА. САМО НАСКА ПЕНСИОНЕРКАТА, ДЕТО СЕ Е ЗАЛЕПИЛА КАТО ПИЯВИЦА И ПИЕ ЛИ ПИЕ. ДОКОГА БЕ, ХОРА. ПЕНСИОНИРАЙТЕ Я ТАЯ ИЗКУКУРИГАЛА БАБИЧКА. НАПРАВИ ОБЩЕОИТИЕТО БАТАК. БОЛНА САМОЗВАНКА. ПЕНСИЯ! ПЕНСИЯ! ПЕНСИЯ!

Тая пом. директорка
Тая пом. директорка
10.06.2017 23:27 23:27

Тая пом.директорка на ОУО се мисли за вечна и незаменима. В какво ли криво огледало се гледа, че така се излага. Наске, Наске, вземай си пенсията и се махай, че вече никой не може да те търпи с тоя фалш и малоумие.

Каква е тая Наска
Каква е тая Наска
11.06.2017 17:13 17:13

Каква е тая Наска, дето никой не може да я пипне ог поста в ОУО. Пенсионирайте я най-сетне бе. Не се наяде, не се находи. На колко хора душичките е извадила. Колко пък е уволнила и съкратила, само тя да блести и да взема награди. Чучело отдавна за песия, ама и Колев си знае какви грахове има към хората, заради нея. Пипируда и интригантка. Цял живот по постове, дато не се работи, пък се вземат пари. Нищо свястно в живота си не е направила. Всичко на чужд гръб. Как ги държат такива, бе. И докога. Аман.

Като си имаш зад гърба
Като си имаш зад гърба
14.06.2017 8:58 8:58

Като си имаш зад гърба Колев и безразлично РУО, а и община, която не се интересува от спазването на законите, ще векуваш в ОУО на началнически пост. Това е Наска. Една пиявица, дето не я пенсионират като другите учители, защото е ненадминат интригант. Само се хвали, че е много кадърна и трови атмосферата в общежитието с фантазиите си. Панаирджийка, която не спира да се снима и да показва селянията си. Видите ли някой ухилен на първия ред, да знаете че там е пом.директорката на ОУО. Тя втори ред не признава. Свършиха се наградите и вече се натиска за Гинес. Резил.

Back to top button