Спорт

Бадминтонистките на ПМГ станаха шампионки на България

Отборът на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ стана шампион на държавните ученически финали по бадминтон за момичета 5 – 7 клас във Велико Търново.

Досега гимназията имаше титла само при момчетата през 2010 г., когато тимът участва и на Световните ученически игри и се класира на шесто място.

Сега хасковлийки победиха в предварителната си група фаворита от Първомай с 3:2, след което последваха три победи с по 4:1 над тимовете от Русе, София и Оряхово.

Шампионки

На полуфинала момичетата от Математическата подчиниха Габрово с 4:1, а на финала сразиха със същия резултат връстничките си от Дупница.

Шампионският тим на ПМГ с ръководители Иво Конгалов и Невена Тонева е в състав: Михаела Палабойкова, Дарена Георгиева, Богомила Марчева и Евгения Евтимова.

Спортистите от ПМГ изпращат най-успешната си година, след като по-рано баскетболният тим при момчетата 11 – 12 клас спечели бронзовите медали, а баскетболистките 8 – 10 клас се класираха пети.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button