Регион

Спипаха хасковски „Мерцедес“, натъпкан с 566 кутии контрабандни цигари

24 520 контрабандни цигари откриха митничарите при две проверки на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При единия от случаите контрабандните цигари са открити при проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с хасковска регистрация. Иззети са 566 кутии цигари от различни марки. В колата, влизаща в страната от Турция, пътували шофьорът и четирима пътници, български граждани, които заявили, че не пренасят стоки и валутни ценности.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която се установява, че вместо с бензин, резервоарът е пълен с 566 кутии цигари.

Укритите цигари, които е установено, че са собственост на шофьора, са задържани. На нарушителя е съставен акт и е задържано обезпечение в размер на 5100 лв.

Цигари

Няколко часа преди това, при друга проверка на товарен автомобил, със старозагорска регистрация, влизащ в страната от Турция, митническите служители откриват във фабричните кухини, под тапицерията, в тавана на шофьорската кабина, укрити 660 кутии цигари. На шофьора – български гражданин е съставен акт за опит да бъдат въведени в страната без знанието и разрешението на митническите органи акцизни стоки, като му е иззета сумата от 6600 лв. обезпечение по съставения акт.

За първите 10 дни на юни митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали близо 10 000 кутии цигари без акцизен бандерол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button