Ремонтират две хасковски гимназии с 2.5 млн. лв.

Хасково
ФСГ

Две хасковски училища влизат в списъка на 101 професионални гимназии, които ще бъдат обновени в следващата година. Средствата идват от Оперативната програма „Региони в растеж“ .

Ще бъдат модернизирани сградите на Финансово-стопанската гимназия “Атанас Буров“ и Гимназията по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Прогнозната стойност е 2,5 млн. лв. без ДДС.

Предвижда се ремонт на учебни стаи и работилници, саниране на сградите, подмяна на отоплителни, ВиК и електроинсталации. Инвестицията включва също ремонт на спортни площадки и дворни пространства. Ще бъдат създадени и условия за по-лесен достъп на хора с увреждания.

Министерството на образованието и науката вече откри процедура за възлагане на обществената поръчка за проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните работи.

Срокът за завършване на обектите е март 2019 г.

Още новини

loading...

Един коментар по “Ремонтират две хасковски гимназии с 2.5 млн. лв.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.