Любопитно

Половин тон камъни на хасковска сцена за „Вграждане“

Близо половин тон камъни ще изпълнят голямата сцена на хасковския театър „Иван Димов“ в петък вечер за „Вграждане“. Оригиналната сценография е за спектакъла за възрастни на Куклен театър – Пловдив, който се играе при голям успех вече пети сезон.

Впечатляващо е как една театрална постановка, в която текстът и диалозите са сведени до минимум, а актьорите са видими предимно от кръста надолу, може да бъде толкова въздействаща. Неслучайно „Вграждане“ донесе на екипа няколко награди, сред които две „Икар“, за най-добро куклено представление и за музика, както и голямата награда на международния куклено-театрален фестивал „Пиеро“.

Това е една модерна интерпретация на легендата за вграждането. Майстор Манол жертва своята любима Неда, за да вгради душата й в моста, който строи.

Постановката е колкото съвременна, толкова и автентична. Режисьорът Веселка Кунчева е сред хитовите имена през последните години, с куп награди за своите авангардни и запомнящи се постановки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.06.2017 15:34 15:34

ши умръ от радосттт

Back to top button