Баща заживя с трите си деца в бивша бензиностанция

Регион
Семейство

Лазар от Узунджово заживя с трите си малки деца в бивша бензиностанция в хасковското село. Мъжът е вдовец, безработен и търси съдействие за да получи общинско жилище в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.info, които изпратиха и снимки.

“Притеснени сме за този грижовен баща от ромски произход, който изхранва трудно трите си деца. Той разчита само на детските надбавки за да се издържат, няма на кого да остави децата си за да си намери работа”, се казва в читателския сигнал. Хората апелират община Хасково да предостави на Лазар и трите му деца общинско жилище преди зимата.

Haskovo.info сигнализира общинската служба “Социално подпомагане”, които съобщиха, че са запознати със случая на Лазар, но изпратиха проверка, за да проверят актуалната ситуация около бащата и трите му деца.

Семейство

След проверката от Социолното съобщиха, че Лазар си получава редовно детските, на две от децата е отпусната персонална пенсия, преведена е и помощ за първокласник, като те са подпомогнати и за изминалия отоплителен сезон.

Лазар имал сестра и майка, които са с къща, където мъжът и децата се връщали да нощуват. Мъжът обаче имал намерение да създаде ново семейство и да заживее с децата и бъдещата си съпруга в Хасково. Ето защо той искал да кандидатства за общинско жилище. Социалните допълниха, че Лазар има право да кандидатства за общинско жилище, но сега не се приемат документи.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че документи се подават през октомври, а първото класиране излиза през януари.

Последно, новоподалите документи за общинско жилище са 135, от които са одобрени 111, а от тях са настанени 24. Всички останали чакат да се освободи място.

Кметството обаче разполага и с няколко жилища за кризисно настаняване за крайно нуждаещи се хора.

Изпрати новина

 

 

Още новини

loading...

2 коментара

  • Мързеливият циганин да се стяга да работи и да си хваща квартира! Ние как оцеляваме? Реват по медиите и хоп- общинско жилище! После не си плащат нито наема, нито сметките и пак остават за нас данъкоплатците! Да си наема квартира и да започва работа!

  • Тук е работата на социалните работници,дори да не могат да му дадат общинско жилище,да го насочат и да му помогнат в друга посока: децата да бъдат приети в детска градина, да го включат по някоя програма на работа и да си наеме квартира в селото,свободни къщи бол.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.