Избраха изпълнител за ремонт в ПГДС за 777 000 лв.

Хасково
Строителство

Комисия от община Хасково избра изпълнителя на ремонта на ПГДС “Цар Иван Асен II” след проведена обществена поръчка, съобщават от пресслужбата на кметството.

Комисията с председател заместник-кметът Евгени Консулов отвори ценовите оферти на 8 фирми участващи в обявена обществена поръчка за ремонта на две сгради на гимназията. Една фирма не е допусната до този етап на поръчката. При максимално допустима цена според условията на поръчката от 1 110 012 лв. най-ниската предложена оферта от фирмите е 776 720 лв., като на първо място е класирана ДЗЗД “Интерхолд – парсек”.

Средствата за ремонта са осигурени по оперативната програма “Региони в растеж”. С тях ще се ремонтират работилницата по дървообработване, намираща се на ул „Стефан Стамболов“ №2 и Корпус 2 – общежитието на гимназията, намиращо се на ул. „Пловдивска” №37. Срокът за изпълнение на поръчката е 360 дни.

Целта на ремонта е да се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност. Освен, че ще бъдат топлоизолирани двете сгради на гимназията, те ще бъдат и газифицирани. Предвидена е смяна на дограма, реконструкция на осветителна и електрическа инсталация, топлинна изолация на покрива и пода, ще бъде реконструирана и котелната инсталация, като се смени горивната база.

Сградата на работилницата е с каратаван, той ще бъде сменен с нова стоманенобетонна конструкция и покрив с керемиди, ще се укрепят съществуващите зидове. Предвидена е реконструкция на всички инсталации.

Още новини

loading...

3 коментара

  • Видяхте ли горящата сграда в Лондон Тя е била САНИРАНА и изгоря като ФАКЕЛ натопен с НАФТА Така че за в бъдеще и това ни очаква но за тази опастност никой дума не отваря защота няма как да се УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ

  • Измамници! Нали смениха прозорците и санираха сградите преди години? Кой краде този път? Измамници!!!

  • В Хасково и района има три основни фирми , които печелят търговете – Еко Традекс Груп на Тенчо Лилянов , ТИ ВИ БИ Димитровград / Парсек им е аватарна кума на Цветан Цветанов и Аква 3. Всички останали ДЗЗД-та са за прикритие.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.