В “Смирненски” показаха колежански униформи, гордеят се с много отличници

Хасково
Христо Смирненски

103 седмокласници от хасковското ОУ “Христо Смирненски” получиха свидетелствата си за завършено основно образование на тържествена церемония в Младежкия център.

Бъдещите гимназисти бяха с униформи, към които бяха добавени и шапки, определени от директора Венко Точевски като колежански.

Христо Смирненски

В началото имаше кратка програма, с която по красив начин учениците засвидетелстваха своята признателност към преподавателите си и им подариха цветя, с което ги разчувстваха до сълзи.

Точевски приветства всички, като не скри гордостта си от постиженията на учениците си. 21 са пълните отличници, петима са с над 90 точки от националното външно оценяване по български език и литература, а като цяло училището е с два пъти по-добър резултат по български от средния за Хасковска област.

Няколко ученици бяха специално отличени за успехите си на национални олимпиади – Аделина Топалова е два пъти ученик на годината и първа на националната олимпиада по история и география, на олимпиади и състезания по български отлично се представиха и Златина Ганчева, Ради Делчев, Ива Перестерова, Максим Янков.

И както повелява традицията в края всички шапки полетяха във въздуха.

 

Още новини

loading...

3 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.