Любопитно

Зала „Хасково“ се превърна в звукозаписно студио

Записи за радио „Стара Загора“ правят музикантите от Народен оркестър към община Хасково. Импровизираното студио е уредено в зала „Хасково“, съобщават от пресслужбата на кметството.

Записите ще останат във фонда на радиото, но първо ще бъдат излъчени в предаването „От извора се песен лее“ с водещ фолклористът Николай Николаев. Авторът и водещ на предаването е хасковлия. Той изрази възхищението си от решението на ръководството на общината отново Хасково да има народен оркестър.

Оркестър

Част от предаването, посветено на оркестъра е и интервю със зам.-кмета Милена Трендафилова. Тя припомни, че общината има три оркестъра освен Народния, има Духов и Камерен симфоничен оркестър. И трите състава имат множество участия не само в събития на общината, а така също правят открити уроци пред хасковските ученици.

Музикантите от народния оркестър стартираха и школа за народни иструменти, която също се радва на вниманието на малките хасковлии.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button