Регион

Водосвет за берекет и жътварски събор в Странско

Водосвет за здраве и берекет в началото на жътвената кампания бе отслужен в димитровградското село Странско.

Със заместник-кмета Яшо Минков ритуала „зажънване“ изпълниха самодейци от местни и гостуващи читалища. В обичая се включиха и народните представители Виолета Желева и Евгения Ангелова.

След зажънването в центъра на селото започна XIII Национален фолклорен празник „Тракийски жътварски събор Странско`2017“ с участието на над 25 фолклорни състави от региона. Изложение на селскостопанска техника, земеделска продукция, мед и пчелни продукти посрещаха гостите на събора.

Официални приветствия към стопаните и жителите на Странско направиха Минков, кметът на селото Фильо Стоев, зам.-председателя на общинския съвет в Димитровград Юлиан Семерджиев, общинският съветник Стефан Димитров.

Организатори са читалище „Пробуда“, земеделска кооперация „Петър Д. Петров“, кметството в Странско и община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button