Любопитно

Играят благотворително „Шумки от вяра по диви пътеки“ за болни деца

„Шумки от вяра по диви пътеки“ е третата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“, която излиза изцяло с благотворителна мисия.

Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Те бяха представени на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвремен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лв. бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

В проекта вместо професионални актьори безвъзмездно участват банкови служители, заемащи различни позиции в ежедневието си. Чрез постановките те напомнят за истинските житейски ценности, за вярата в доброто и силата на успеха. Правят го от сърце и с изключителен професионализъм, в подкрепа на децата със сериозни заболявания от семейства с ниски доходи или сираци.

Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на „ПРОтегни ръка“. Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза.

Пред препълнена зала в Сатиричния театър в София на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата вече започна своето благотворително турне из страната. Постановката ще гостува в Хасково на сцената на театър „Иван Димов“ на 29 юни от 19 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button