Хасково

15 ученици от Гимназията по туризъм се завърнаха от обучение в Италия

15 ученици от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се завърнаха от двуседмично обучение в Римини, Италия.

Хасковските гимназисти изкараха ползотворна практика като помощници в кухните на луксозни ресторанти. Те приготвяха ястия от морски дарове, плодови салати, паста.

ПГТ

След завършването на практиката учениците получиха сертификати от работодатля и организацията домакин. Сертификатите ще им дадат предимство при кандидатстването за работа, отделно нашите усъвършенстваха италианския си език. Те се запознаха и с младежите от две полски групи, отседнали в същия хотел, намиращ се до плажа.

През свободното си време хасковлии имаха екскурзии до Венеция и Сан Марино.

По-рано една група от гимназисти от „Александър Паскалев“ се завърна от обучение в Малага, а сега друга замина за Тенерифе.

Обученията и практиките са по спечелен от гимназията проект по програма „Еразъм+“, като ще продължат и през следващата учебна година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button