Регион

Ученици от Хасково, Стамболово и Свиленград ще стажуват в чужбина

15 ученици от Хасково, Стамболово, Свиленград и Пловдив ще стажуват в Португалия и Малта.

В продължение на две седмици те ще се обучават в кухните на елитни европейски ресторанти.

Групата ще бъде сформирана от ученици от езиковата и финансово-стопанската гимназии в Хасково, от средно училище „Св. Климент Охридски” в Стамболово, от гимназията по селско стопанство и икономика в Свиленград и от едно от училищата в Пловдив.

Учениците ще бъдат разделени в два потока, като първите заминават за Португалия през ноември. Втората група ще бъде на обучение в Малта в началото на април догодина.

Заявления за участие в проекта се приемат до края на септември в канцелариите на всяко от съответните училища. Изискванията са младежите да са на възраст между 17 и 19 години и да имат общ успех от професионална подготовка не по-нисък от 4.50.

Кандидатите ще бъдат одобрени от комисия, която в началото на октомври ще проведе събеседване с всеки от тях. При подбора ще се има предвид още: мотивацията и професионалният интерес, уменията за работа в екип, самоконтролът и способността за адаптация, както и езиковите компетенции – учениците трябва да владеят поне един чужд език.
Преди започването на стажовете, одобрените ще минат обучение в България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button