Хасково

Отложиха пускането на кладенците, единият е извън сметките

Отложиха пускането на водата от пет от кладенците в Първа помпена станция, която по предварителни сметки трябваше да потече в градската мрежа днес.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че днес са взели пробите за химията и микробиологията на водата, които се очаква да излязат до понеделник и ако са добри да бъдат пуснати кладенците.

Както Haskovo.info писа, след смесването на водата от кладенците на Първа помпена станция с чиста, съдържанието на естествен уран в нея вече е в норма. Първоначално трябваше да бъдат пуснати шест кладенци, но единият е отпаднал, защото съдържанието на уран в него е по-високо.

Все още се очакват и резултатите от БАН за индикативна доза заради повишената алфа активност на водата в Хасково, заради която тя все още е забранена за пиене и готвене.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.06.2017 16:33 16:33

Иди ми доди ми, абе има ли нормални хора в тоя град, нормален кмет, нормално ВиК, нормални специалисти????? Веднъж кажат едно, след 5 минути друго….. На луди направиха хората, хайде лапай те ги тия 2 милиона и да има рахат, мошеници мръсни

Миткова
Миткова
23.06.2017 17:20 17:20

Ще се намали ли цената на “ питейната“ вода, след като е забранена за пиене???

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
23.06.2017 18:08 18:08

Митич цената няма да се намали Намаляне на цена имаше при социализма Освен това ЛАПАНЕТО във В и К не прави разлика водата за пиене ли е или за миене

Back to top button