Хасково

Почват първите 4 нови кладенци за питейна вода, останалите на обществена поръчка

„Водно строителство Хасково“ АД ще строи първите четири нови кладенци за питейна вода в Хасково. Те ще са в Северна вододайна зона. Останалите 4 ще се строят на по-късен етап.
Решението на комисията на община Хасково с председател зам.-кметът Евгени Консулов беше обявено днес.

Процедурата е с директно договаряне заради кризисната ситуация с водата в Хасково, която е забранена на пиене и готвене, а средства за дублиращи кладенци бяха отпуснати от превителството.

По първата позиция в процедурата за кладенците в Северна зона покани са изпратени към 6 фирми. Получена е оферта единствено от „Водно строителство Хасково“ АД. Всички дейности по поръчката са за 402 100 лв. Това включва изработване на инвестиционен проект, авторски надзор, строително монтажни работи. Предстои сключване на договор с избраната фирма. Тя ще има 20 дни да проектира и 73 дни да завърши изграждането на кладенците.

По обособена позиция 2 – за изграждането на 3 тръбни кладенци в Източна вододайна зона са изпратени покани към 5 фирми. Подадени са оферти от двама участника – ДЗЗД „Балкангаз проект 2020“ и „Екотрадекс груп“ АД. При разглеждането на офертите комисията е констатирала пропуски и непълноти, дадена е възможност на фирмите да ги отстранят.

Двете фирми не са представили документи в пълния обхват според изискавията на възложителя и са отстранени от участие в договарянето.

От община Хасково уточниха, че поръчката за трите кладенци в Източна зона и предвидения в Узунджово ще бъдат обявена като открита обществена поръчка, а не чрез пряко договаряне, тъй като спешността вече не е на лице след спирането на водния режим в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button