Спорт

Младите волейболистки на „Раковски“ в Топ 6 на България

Завършиха държавните финали по волейбол за момичета, родени 2004-2005г. в Спортпалас Варна.

Това бе най-дългият турнир в календара на федерацията, който продължи 7 дни и димитровградчанки от „Раковски“ изиграха 10 мача. Стартираха 18 отбора, класирали се на първите 3 места в 6-те региона на страната, разделени в 3 групи по 6 отбора.

Момичетата от „Раковски“ заминаха като победителки в нашия регион, където записаха 5 победи в суперфинала в Казанлък през пролетта.

Програмата предвиждаше за съперник в първата среща отбора на „Пирин“ (Разлог), който нашите момичета спечелиха с 2:0 гейма (25:23, 25:20). Втората среща за деня беше с отбора на „Ботев“ (Враца), която също бе лесно спечелена с 2:0 гейма (25:14, 25:16). Следващият ден отново димитровградчанки бяха с класа над съперниците си и победиха „Бултекс“ (Варна) с 2:0 гейма (25:5, 25:23) и отбора на ЦСКА с 2:1 гейма (25:18, 21:25, 15:12).

Волейбол

В последния ден от груповата фаза предстоеше мачът за разпределение на призовите места в нашата група. Залогът беше класиране на първо и второ място, които даваха „билет“ за суперфиналната шестица. Въпреки нашите 4-ри победи оставаше шанс за „въртележка“ и при загуба от „Марица“ (Пловдив) с 0:2 и победа на „Пирин“ с 2:0 над варненки да бъдем изхвърлени при по-лош коефицент. Маринчанки загубиха с 1:2 от „Пирин“ и затова вкараха интрига в групата ни, а нашите момичета им трябваше само 1 гейм, за да са сигурни суперфиналисти.

Момичетата на треньора Александър Дафинов започнаха отлично срещата и спечелиха първия гейм. Вторият гейм се получи и голямата изненада, при 22:16 за димитровградчанки „Марица“ се мобилизираха и спечелиха с 26:24. В решителния за тях тайбрек също спечелиха с 15:10 точки и това остави бъдещите шампионки в играта, за сметка на „Пирин“, които при загуба на пловдивчанки щяха да станат 2-ри в групата и да са сред най-добрите 6 отбора.

Втората фаза започна на четвъртия ден, където момичетата ни отстъпиха на „Арда“ (Кърджали) и Казанлък, макар да водеха с 20:15 точки в първия гейм.

Вторият ден отново не показаха най-добрата си игра и загубиха от Видин с 1:2 гейма и Кюстендил с 0:2. Интересен беше вторият гейм на мача с кюстендилки. Те водеха с 24:16, когато на линията за сервис застана димитровградчанката Никол Иванова. След няколко нейни аса и грешки на противника резултатът беше изравнен 24:24 точки. Но след две грешки от сервис на момичетата от „Раковски“ загубихме с 26:28 точки.

Волейбол

Последният ден предстоеше среща с най-сериозният конкурент за златото – „Марица“. Димитровградчанки не можеха да подобрят класирането си при победа и това до някъде ги демотивира загубвайки с 0:2 гейма.

Това е едно от най-добрите постижения за момичета от школата в клуба, след като този набор стана междурегионален победител при момичетата до 12 г. и то без загубен гейм миналия сезон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button