Хасково

През 2017-а: 103 тежки катастрофи със загинал и 119 ранени в Хасковско

103 са тежките катастрофи, станали на територията на Хасковска област за първите 6 месеца на годината. При тези инциденти е загинал един човек, а 119 са ранени.

За сравнение за същия период на миналата година тежките катастрофи са били 134, убитите са били 10, а ранените 172-ма. Тези данни изнесе началникът на КАТ Хасково Иван Расоков по време на заседанието на Областната комисия по пътна безопасност с председател заместник-областният управител д-р Стефка Здравкова.

Журналисти, които са част от комисията, поставиха проблемите с лошото обезопасяване на строителните работници по време на ремонти по магистралата, за недостатъчно преграждащи мантинели по пътя Хасково – Димитровград и с подходите към ГКПП „Капитан Андреево“ и спирането на ТИР-ове в лявата лента за движение.

Заседание

По време на заседанието бе приет доклад за мерките за безопасност, предприети от институциите в Хасковска област. Според статистиката на КАТ Хасково в региона тежки катастрофи стават най-често между 10 и 16 часа в дните понеделник, петък и неделя. Най-честата причина за тежките катастрофи е високата скорост, а засиленият контрол по пътищата е довел до констатирането на 500 нарушения повече спрямо миналата година.

От областният комитет на БЧК съобщиха, че от началото на годината до сега са проведени 50 курса за обучение на 700 кандидат-шофьори. Оказване на първа долекарска помощ на бъдещите водачи и открити уроци по пътна безопасност на учениците са основните насочи, в които работят членовете на БЧК и доброволците към тях.

От Областно пътно управление отчетоха, че вече е завършено изкърпването на автомагистрала „Марица“. Сега се работи по второкласните пътища, правят се маркировки, чистят се канавки и крайпътни участъци. В процес на подмяна са стари и повредени пътни знаци.

Заседание

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button