Хасково

Официално отмениха забраната за питейната вода в Хасково

От Регионалната здравна инспекция официално отмениха препоръката водата в Хасково да не се ползва за питейни нужди. Преди седмица от здравното министерство обявиха, че водата е в норма.

Здравната инспекция уведомиха с писмо община Хасково, че въз основа на експертна оценка от НЦРРЗ София, РЗИ е издала и връчила Заповед с днешна дата на ВиК – Хасково, с която се отменя наложеното ограничение за ползването на питейна вода, както и осигуряването на вода с водоноски.

С писмото си РЗИ отменя и предписанието, задължаващо общината да осигурява бутилирана вода за питейни нужди и приготвяне на храна в детските градини и ясли, училища, социални и лечебни заведения.

Писмото на РЗИ е в отговор на изпратено вчера от общината запитване дали е необходимо да се продължава изпълнението на предписанието за осигуряване на бутилирана вода.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button