Регион

Арестуваният за купуване на гласове в Ябълково платил на 56 души

56 жители на димитровградското село Ябълково са получили между 30 и 50 лева, за да дадат гласа си за един от двамата кандидати на изборите в неделя. Това сочат събраните до момента доказателства след акцията в ромската махала на селото, съобщават от прокуратурата.

Задържаният вчера 38-годишен Велко Велков днес беше освободен от ареста срещу „подписка“. Той е обвинен за търговия с гласове. В него разследващите са открили тетрадки с имена и подписи на хора от селото. Днес той заяви, че „няма такова нещо“ и насочи репортерите към адвоката си.

Търговия с гласове в ЯбълковоМеждувременно в полицията вече са разпитани над 40 души. Част от тях са признали, че са получили пари, а други – обещания, че ще получат след като гласуват. Сред тях е и лелята на Велко Фатме Мустафова. Тя призна, че е дала доброволно личната си карта на друг мъж от селото – Митко, за да я запише в списък. Той й обещал 30 лева за гласа й.

Кандидатите за кмет на Ябълково са двама – Вангел Попов (ГЕРБ) и независимият Костадин Атанасов. До частичните избори се стигна, след като бившият кмет беше отстранен от поста заради участие в земеделска кооперация.

Търговия с гласове в Ябълково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jekata
Jekata
29.06.2017 18:23 18:23

Samo velko dolo gerb

Back to top button