Регион

Бият сонда за вода в центъра на Димитровград

Сондаж за вода се прави в градинка в пешеходната зона на Димитровград. Работата е в рамките на големия ремонт, който се извършва в центъра за 5 млн. лв. за 70-годишнината на града.

От фирмата съобщиха за Haskovo.info, че вече са почти на 20-ия метър. Ако излезе вода до 40 метра дълбочина ще бъде направен и втори сондаж. Водата ще се използва за напояването на новите цветя и дървесни видове, които ще красят центъра на Димитровград.

Ремонт

Haskovo.info припомня, че първата копка на ремонта беше направена на 8 декември миналата година. Извършва се химическо почистване на колонадите с безвредни препарати. Основно реконструирани ще бъдат двата шадравана и петте места за чешмички. Мащабното залесяване по протежение на цялата пешеходна алея ще е с 10 000 вида едра растителност и храсти.

Ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button