Спорт

Жегата удари пилоти на картинга в Хасково, отмениха старт

Рекордната жега през уикенда в Хасково се отрази зле и на някои от по-младите пилоти по картинг.

На хасковската писта завърши четвъртият кръг на републиканския шампионат, като в единия от класовете Rotax, двама от състезателите получили гадене и повръщане в жегата и стартът бе отменен. Неразположение почувствали и възрастни от екипа на пистата.

Картинг

Въпреки горещината, останалите класове завършиха успешно, а в ранния следобед, когато градусите в Хасково вече бяха 36.4 се проведе и церемонията по награждаването.

Сред пилотите имаше представител от Гърция – 8-годишният Николаос Александро, който се класира втори в своя клас и русначето Никита Коронатов на 9 г., който финишира четвърти.

Следващият кръг от шампионата отново ще е в Хасково в края на юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Любомир Маринков
Любомир Маринков
03.07.2017 12:42 12:42

Състезанието се проведе наистина при много тежки условия. При температура на въздуха над 40 градуса и на пистата над 60 градуса на всички пилоти им беше трудно да изберат правилните настройки. Жегата беше изтощителна за всички, а предизвикателството да издържим беше интересно.

Back to top button