Регион

Арестуваха иманяри от Хасково и Харманли с монети и 3 металотърсача

Иманяри от Хасково, Харманли и Стара Загора са арестувани в неделя, съобщават от пресцентъра на полицията в Града под липите.

В хода на специализирана операция в района на Птицекомбинат – Стара Загора е спрян за проверка „Фолксваген Пасат“, управляван от П. Г., на 28 г., от Стара Загора и пътуващи в автомобила, А. П., на 45 г., от Хасково и 38-годишният харманлиец К. Д. Иззети са 46 антични монети, представляващи културно-исторически ценности, 36 банкноти с номинал 50 евро и други вещи.

При последвало претърсване в квартира в Стара Загора, ползвана от хасковлията, са намерени и иззети още 5 старинни предмета, 3 старинни монети, 3 детектора за метал и части за металдетектори.

Тримата са задържани за срок до 24 часа, като работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Райчо Райчев
Райчо Райчев
03.07.2017 11:50 11:50

Къде в закона пише че са забранени металдетекторите,все пак това е уред за търсене на метали,кабели и всичко де що е метал, и ВИК ползват такъв уред преди да почнат да копаят за наличие на кабели,що не конфискуват и лопатите с които копаят монетите.Егати и малумниците,та нали тези монети ако не ги извадиш от земята киселинните дъждове ги унищожават безвъзвратно,що не вземат музеите да ги изкупуват на пазарни цени и да ги излагат на витрините ,а не само реплики.

Back to top button