Спорт

Васил Ривов с 4 победи на Младежката световна купа в Хърватия

Рекорден брой участници се включиха на 10-та Младежка Световна купа по олимпийско карате в Умаг, Хърватия.

Една година след като Карате бе приет да участва в олимпийската програма в Токио 2020 се проведе най-мащабното в историята на Световната Карате Федерация мероприятие. В събитието взеха участие близо 2500 каратеки от 69 държави.

Преди състезанието се преведе тридневен обучителен лагер под ръководството на легендите Давиде Бенетело (Италия), Доуглас Брос (Бразилия), Джуниор Люфевар (Бялгия), Антонио Диаз (Веницуела) и други, които са многократни настоящи и бивши световни шампиони. Сред
участниците бе и хасковския каратека Васил Ривов състезател на карате клуб „Аида Вадо-рю“, които активно се включи в лагера и често бе асистент на инструкторите по Кумите при показването на техниките и упражненията.

Карате

В категория кумите до 68 кг. при джуниорите (16-18 г.) Васил имаше конкуренция от над 90 състезатели. След спечелени 4 срещи срещу състезатели от Канада, Саудитска Арабия, Италия и Щвейцария, Васил достигна четвъртфинал. В петата си среща Васко се изправи срещу състезателя на Турция. Той започна много активно мача, като притискаше противника и на моменти бе много близо до отбелязването на точка.

В края на срещата имаше ситуация, в която Васко отбелязва техника с крак, а турчина с ръка. За съжаление съдиите видяха и отчетоха техниката само на турския състезатели и така той поведе в резултата и счечели срещата. Все пак достигането до четвъртфинал поставя Васко сред най-добрите в света в категорията му.

На татамито Васко бе изведен от треньора Тодор Язаджиев – инструктор в клуб „Аида Вадо-рю“. В състезанието като главен съдия на едно от седемте татамита участва рефера на Световната Карате Федерация инж. Георги Ривов.

Постигнатото в младежка световна купа от Васко е сериозо начало на подготовката му за Световното първенство по олимпийско карате в края на месец октомври в Тенерифе, Испания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button