Хасково

Срещат бизнеса в Хасковско с ученици и родители

Областният управител Станислав Дечев инициира областен форум за презентация на регионалния бизнес, на който пред ученици и родители всички фирми от региона да представят производствата си. Целта е те да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях.

Инициативата дойде на днешното приемане на Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците. Тя бе гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител.

Среща

„Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т. н. Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За да се реализира тази задача обаче, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това посочи в представянето на стратегията Иван Панайотов от РУО-Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се грижим и за даровитите и талантливи деца.

„Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова все повече се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение“, заяви Дечев. „Именно затова на тази среща сме избрали да обсъдим и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионални бизнес“, подчерта той. Експертът от РУО Дарина Станчева докладва за въвеждането на професионалното и дуално обучение в региона.

Пред Областния съвет за регионално развитие бяха представени и инвестиционните намерения на две от големите фирми – нови инвеститори в региона.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button