Хасково

Разпитаха Дечев и Трендафилова по делото срещу Георги Иванов, издирват Данев

Областният управител Станислав Дечев и зам.-кметът на община Хасково Милена Трендафилова бяха сред разпитаните свидетели в поредното съдебно заседание по делото срещу бившия кмет Георги Иванов за събарянето на сградата на някогашния затвор в областния град.

Дечев обясни, че през първия му мандат на областен управител не е извършвана проверка дали затворът е паметник на културата и че прехвърлянето на имота на общината е станало при предишния областен управител.

Дело

С призоваването на Трендафилова от страна на защитата на Георги Иванов пък бе допуснат гаф, както самият бивш кмет призна. На база други свидетелски показания се очакваше Трендафилова да е била директор на дирекцията в областна управа, която се занимава с държавната собственост, при прехвърлянето на имота. На днешното съдебно заседание обаче се разбра, че тя е застъпила след това.

Като свидетел бе разпитана и Димитрийка Добрева – Ангелова, директор на дирекция в културното министерство. Тя обясни, че преди прехвърлянето на имота, при нея не е идвало запитване от Министерски съвет дали в него има паметник. Тя уточни, че за този имот със затвора не е имало определен режим на опазване.

За днешното заседание не се яви за разпит бившият областен управител Румен Данев, който не е могъл да бъде намерен и призован на известния на съда адрес. Така за следващото съдебно заседание ще бъде изискана справка от Националната база данни „Население“ за актуалния адрес на Данев. Защитата на Иванов пък има двуседмичен срок да определи точния директор на Държавна собственост в областна администрация, който искат да бъде разпитан.

Така делото бе отложено за 29 септември.

Дело

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button