Хасково

Принудително водят от Слънчев бряг в съда очевидец на убийството на Людмил Банев

Свидетел по делото за убийтвото на Людмил Банев да бъде принудително доведен за следващото зъседание, постанови Хасковският окръжен съд.

Здравко Чавдаров, който е очевидец на убийството, бе призован, за да бъде разпитан. Той обаче не се появи, като обяснил по телефона, че работи в хотел в Слънчев бряг.

От прокуратурата заявиха, че държат на разпита му, както и адвокатите на подсъдимите Веселин Радев и Ивайло Митев.

Haskovo.info припомня, че убийството стана на 28 август миналата година зад театъра в Хасково. От записите на камери за наблюдение, подкрепени от свидетелски показания, се виждало, че Веселин намушква смъртоносно с нож жертвата, но преди това и след това удари с палка му нанася Ивайло. Преди нападението Ивайло и Веселин, били на казино в Пловдив, където употребили алкохол и кокаин, а малко по-късно Веселин започнал да заплашва по телефона с убийство жертвата.

Дело
Майката и жената на убития Людмил Банев

Делото започна на 18 май, когато 500 000 лв. кръвнина поискаха роднините на убития Банев от Радев и Митев. Жената на Банев Светлана Костова поиска обезщетение от по 150 000 лв. от двамата подсъдими, като 200 000 лв. от общата сума са за детето й. Майката на жертвата Славка Банева иска кръвнина от по 100 000 лв. от Радев и Митев.

Днес свидетел заяви пред съда, че е дал 200 лв. на Веселин и като си ги поискал бил заплашен от него с нож.

Пред съда бяха разпитани още шестима свидетели. Майката на Ивайло Веселина Митева каза, че той е добро момче, защото се грижил за болни хора, включително и за нея. Бившата приятелка на Ивайло Радка Георгиева потвърди, че той е добър. Тя разказа за нощта на убийството, когато е била заедно с приятелката си Ивета Стоянова, която също бе разпитана. Георгиева си спомни, че Ивайло е бил ударен след инцидента, а на сутринта веднага отишли в полицията за да разкажат всичко.

Бащата на Светлана Методи Грудев разказа пред съда колко тежко е преживяло семейството загубата на Людмил, а брат му Христо Банев обясни, че здравословното състояние на майка им се е влошило рязко след убийството.

За следващото съдебно заседание ще бъдат призовани две вещи лица, още трима свидетели и повторна тройна комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Така делото бе отложено за 29 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mecho
mecho
08.07.2017 2:10 2:10

da vi go nabiq i na dvamata vi dobri momcheta. neshtastnici

Пародия
Пародия
08.07.2017 22:01 22:01

Хаха ха целия град ги знае що за стока са

Back to top button