Кастрираха първите 11 бездомни кучета, акцията е до петък

Хасково
Кучета

Софийските ветеринари, с които община Хасково сключи договор за ограничаване на популацията на бездомните кучета в областния град, тази сутрин хванаха първите 11 животни в квартал “Орфей”.

Те са заловени с помощта на упойващи стрели и са откарани с бус до мобилната амбулатория, разположена до помещенията, предвидени за приют в бившата ОСМА. Акцията се извършва от ветеринарите Христо Богданов, Благой Тодоров и Мартин Георгиев. Те извършват външно и вътрешно обезпаразитяване на кучетата, ваксиниране срещу бяс, кастрация, чипирани, поставя им се и ушна марка.

Кучета

След 24 часа животните ще бъдат върнати там, откъдето са заловени.

Заловените тази сутрин животни били 15, но роми от квартала дошли при ветеринарите и поискали 4 от кучетата да бъдат освободени. Те били върнати на хората. Така от утре ветеринарите ще бъдат придружени от общинска полиция.

Сигнали за безстопанствени кучета се приемат на телефон 038 62 20 20 , след работно време сигналите се записват от телефнен секретар.

Работата на ветеринарите ще продължи до петък, след което те отново може да бъдат повикани от общината. По първоначалните наблюдения на специалистите, бездомните кучета в Хасково са доста.

КучетаВ същото време читатели на Haskovo.info сигнализираха със снимки, че пространството на Кенана, оградено за разходка на кучета е тревясало и животните почти не се виждат вътре.

Заместник-кметът Велин Балкански заяви пред Haskovo.info, че ще разпореди мястото да бъде окосено.

Балкански допълни, че от общината подготвят документите за кучешкия приют. Сега предстои да бъде представена документацията пред Агенцията по храните.

Първоначалните планове бяха приютът да бъде готов през март. Сега обаче от кметството не посочват срок, кога това ще е факт. Балкански гарантира, че когато стане, приютът ще отговаря на всички изисквания.

Кучета

Изпрати новина

 

Още новини

loading...

5 коментара

  • Нима хасковските ветеринарни лекари са по-некадърни.Или както винаги става въпрос за “едни пари”, които трябва да ги вземат наши хора.

  • Само празни приказки и кухи обещания от тая община. И пак да попитам – Хасково има ли кмет и какво работи тоя човек, къде се крие, какъв проблем на града е решил, какви инвестиции е докарал, кои данъци и такси намали както обещаваше, и изобщо – Защо ни е такъв кмет?

  • Парите от нашите данъци пак се усвояват от Софиянци,и с канализацията пак направиха такава схема заобиколиха местните фирми,и за какви пари става на дума никой не казва.Хасково в историята си е нямало по некадърен кмет-мухлю.Градът вече едва ли наброява и 35000 души,скоро ще станем едно циганско гето пълно с мангали и кастрирани кучета .

    • че едва ли сме имали по-некадърен кмет си прав но Хасково в момента е около 70 000 души

  • Общината работи на парче – няма ясна визия и цели за развитие на града. Но то и кмет няма – така че Хасково да се стяга за класация в дъното на селските населени места.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.