Закриват две училища заради малко деца

Регион
Училище

Две училища в община Тополовград се закриват заради малкия брой ученици там. Става въпрос за школата в селата Орешник и Радовец, където има по трийсетина деца.

За училището в Орешник вече има заповед за закриването му от министъра на образованието, а за Радовец е дадено становище от Регионалното управление на образованието, като и то се очаква да затвори.

От новата учебна година децата от Радовец ще учат в школото в село Утрем, а тези от Орешник – в Тополовград, допълниха за Haskovo.info от РУО.

Досега основните училища в общината бяха пет – в Радовец, Синапово, Орешник, Хлябово и Устрем. През последните години те работят с маломерни паралелки.

 

Още новини

loading...

4 коментара

  • Браво, още 1-2 годинки мутренско управление и в дьржавата вече окончателно ще останат само пенсионери и мангали.

  • Пенсионирайте кукундрела Наска от ОУО. Абе тая алчна жена докога ще е началник там. Стои в кабинета си за пари и само измисля панаири. Родена е за друго, затова я държи Колев, пък Панайотов му помага. Абе то на всички е ясно кой кого и за какво държи, ама стига сте нарушавали закона. Стаите началници в пенсия. Наска е за пенсия от много години. Стигат й 20 години излагане. Време е някой млад човек да бъде назначен, а тая досадница да се кълчи на друго място, най-добре като богат пенсионер, натрупал всичко на гърба на другите.

  • Пенсионирайте изкукуригалата Наска от ОУО. Стига е командвала общежитието и е взимала големи пари за клатене на краката и обслужване на Колев. Те взаимно си обслужват личните нужди за сметка на редовите учители, дето опъват каиша денем и нощем. Пенсионирайте баба Наска по закон. Тя е едно голямо нищо в ОУО. Стига вече лъжи и кълчотене. Нормалните работещи чакат от години пенсионирането й. Аман от тази себелюбива и алчна жена. Взе много, ама много повече от това, което й се полага и държи първенството за резил в околията. Сега чака новите заплати и узаконяване на резила й в държавата. Колев и Панайотов стоят зад това беззаконие. Новата началничка на РУО по навик се прави на заспала, родена да замазва гафове. Пенсионирайте старата некадърница. По-голяма използвачка от нея няма в града. Другите отдавна ги пенсионираха. Остана само тя. Едно чучело за посмешище, дето унищожава всичко, за да е първа. Остана само паметник да си построи, щото се мисли за единствената заслужила в историята на общежитието. Такова чудо не се ражда всеки ден. Пенсия, пенсия, пенсия…Хайде бе, пенсионирайте я. Какво още чакате.

  • Наска от ОУО още ли не е пенсионирана, бе. Ами че тя отдавна остаря и по закон трябваше да е в пенсия. Ей, тоя Колев не може да се отърве от тая гладна за власт и пари жена. Направо като кърлеж се е залепила. Здравата се е развилняла и който не изпълнява безумните й желания, го взема на прицел и го унищожава. АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ, АЗ…….Няма ли някой друг, освен нея в това общежитие. Ако има паметник на нахалството и глупостта, неин ще е. Хората в ОУО я мразят и й се подиграват, ама тя е голям гьонсурат. Хайде, бе. Пенсионирайте я тая баба Цола. Стига е “работила” само за личните си интереси. Стана за присмех на целия град.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.