50 кучета хванаха ветеринарите за 4 дни в Хасково

Хасково
Кучета

50 кучета са заловени и обработени за 4 дни от лекарите от “Ветеринарни практики ЗД”, с които община Хасково сключи договор за овладяване на популацията от бездомни кучета в областния град, съобщават от кметството.

В мобилната клиника животните бяха кастрирани, ваксинирани против бяс, обезпаразитени, чипирани и с поставени ушни марки.

Ветеринарите изразиха задоволство от оказаното им съдействие включително от “Общинска полиция”, след като при един от първите им опити да приберат бездомни кучета бяха принудени от няколко човека от квартал “Република” да им върнат животните без да ги обработят.

Според ветеринарите кастрацията на животните е единственият законен начин за ограничаване на популацията им, въпреки че резултатите ще се забележат след две-три години.

Манипулациите на лекарите бяха следени отблизо и от представители на природозащитни организации в Хасково. Следващата акция за бездомни животни най-вероятно ще е следващия месец.

Междувременно, продължава работата по доизгреждането на приюта за бездомни животни в Хасково и съгласуването с Агенцията по храните за лицензирането му, който трябваше да бъде готов още през март.

Още новини

loading...

3 коментара

  • От Перник изпращат съобщение към София: “Моля, изпратете гражданска отбрана, да ни спаси от бездомните кучета, плъзнали по градо!” От София отговорили: “Веднага изпращаме 3 мобилни групи за кастриране на бездомни кучета.” От Перник отвръщат: “Вие нещо не ни разбрахте! Они не ни онодат, они ни апат!!!!”
    Стар виц, но актуален. А и говори достатъчно! Съвсем по-спокойно ще съм ако ме ухапе кастрирано куче. Някак си по-нежно хапят :):):)

  • Поредната пушилка и прах в очите от общината към хората. Няма ли тоя кмет да се маха и да избираме друг – кадърен и нахакан, не заспал дядка

  • А тия двукраките КУЧЕТА от РЕПУБЛИКА кой ще ги КАСТРИРА и КОГА Така и ГЕРБ щи си спестят средсва за изборите

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.