Половината места в Медицинския са заети на първо класиране

Хасково
Медицински

Половината места от приема в първи курс в хасковския Медицински филиал на Тракийския университет са заети след първо класиране.

Днес е първият ден от записването, като преди обяд се изви и опашка. Първата, която се записа бе Тайбе Фикрет в специалност “Акушерка”.

Медицински
Тайбе Фикрет

Сред първите бяха Айсун Мехмед и Неджибе Али, които завършиха хасковската ФСГ “Атанас Буров” и ще следват за медицински сестри. За медсестра се записа и Моника Недева, която завърши харманлийското СУ “Неофит Рилски”.

На първо класиране с най-висок бал при медицинските сестри е Билгин Али – 21.56. Тук има и две класирани момчета, като едното вече се записа днес. При акушерките с най-висок бал е Тюляй Ахмед – 21.48.

Записването след първо класиране е до 18 юли на обяд, второто класиране е на 20 и 21 юли, а третото – 24 – 26 юли.

И тази година приемът е за 50 медицински сестри и 30 акушерки. Приемът върви добре и очакванията са всички да бъдат заети в следващите дни.

 

 

Още новини

loading...

4 коментара

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.